همانطور که حتما در خبرها شنیدهاید، روز گذشته کمپانی مشهور فیسبوک که مالکیت پلتفرمها و اپلیکیشنهای بزرگ شبکه اجتماعی دنیا نظیر فیسبوک، اینستاگرام و واتساپ را در اختیار دارد، خبر از تغییرات گسترده خود داد که اولین قدم این تغییرات، تغییرنام این شرکت بزرگ از فیسبوک به متا است. او هدف خود را از این تغییر، ورود کمپانی فیسبوک به دنیای متاورس اعلام کرده است. (گرچه عدهای اعتقاد دارند که زاکربرگ با این تغییر نام قصد دارد تا برندِ شاید خدشهدار شدهی فیسبوک (بهدلیل مشکلات مربوط به عدم رعایت حریم خصوصی و…) را به نوعی بازسازی کند.)
همانطور که در ویدیوی منتشر شده توسط فیسبوک مشاهده میشود، دنیای متاورس، دنیایی فراواقعی است که در آن با استفاده از تکنولوژیهای هوش مصنوعی (AI)، واقعیت مجازی (VR)، واقعیت افزوده (AR) و بلاکچین، دنیایی به مراتب بزرگتر و بدون محدودیتتر خلق میشود. دنیایی مجازی که در آن شاید خانهها گرانتر از خانههای واقعی باشد و زندگی در آن بیشتر از زندگی در دنیای واقعی صورت بگیرد. (برای درک بهتر از متاورس پیشنهاد میشود سریال آپلود (ساخته آمازون) و یا فیلم مرد آزاد (FreeGuy) را مشاهده کنید.)
فیسبوک با تغییر نام خود به متا، قصد دارد تا پیشرو در زمینه متاورس باشد. مارک زاکربرگ بنیانگذار فیسبوک معتقد است که آیندهی اینترنت و جهان، متاورس بوده و قصد دارد تا با این تغییرات، خود حاکم آن شود. شاید بتوان این تلاش را نوعی رقابت او با ایلان ماسکی دانست که آینده دنیا را سفر و زندگی در مریخ یا ماه میداند و قصد دارد تا با SpaceX حاکم آن باشد. رقابت بین فراواقعیت و فرازمین
اما نکته مهم آن است که، چه دنیای آینده روی زمین (Earth) اتفاق بیوفتد و چه روی متاورس و حتی چه روی ماه و مریخ، به نظر میرسد ارزهای دیجیتال راهکار اصلی امور مالی و پرداختها باشد. این موضوع آنجایی شهود بیشتری پیدا میکند که بدانیم ایلان ماسک برنامههای سفر یا حتی زندگی بر روی مریخ را با استفاده از دوجکوین اعلام کرده و فیسبوک نیز برای تکمیل پازل دنیای متاورس خود، سالهاست در حال ساخت و توسعه و حل چالشهای قانونی ارز دیجیتال خود (که ابتدائاً لیبرا نام داشت) است.
به هرحال آنچه میتوان گفت این است که دنیای ۵۰سال آینده هیچ شباهتی به دنیای امروز نخواهد داشت، همانطور که دنیای امروز نیز هیچ شباهتی به دنیای ۵۰ سال پیش ندارد. و آنچه بهنظر میرسد آن است که دنیای ۵۰سال آینده هرچه که باشد، ارزهای دیجیتال بخشی بدیهی و پراستفاده در آن خواهد بود.
نظر شما چیه؟